2 år gamle eksrøykere

Publisert
Sist oppdatert

2 år ”gamle” eksrøykere forblir ofte røykfrie "" />

Du kan føle deg fristet til å tenne en sigarett inntil 10 år etter at du har sluttet, men har du holdt deg røykfri i 2 år er sjansene store for at du vil klare å forbli røykfri for godt.

Mellom 60 og 90 prosent av røykesluttere vil falle for fristelsen til å røyke igjen i løpet av året de sier farvel til sigarettene. Av de som holder seg røykfrie i ett år, vil 15 prosent sprekke i løpet av det andre året. Tidligere røykere som fortsatt har abstinenser etter 2 år, har en risiko for tilbakefall på 2-4 prosent per år mellom år 2 og 6 etter røykeslutt, mens risikoen for tilbakefall etter 10 år er på bare 1 prosent.

Med andre ord; Har du vært røykfri i 10 år vil du høyst sannsynlig forbli røykfri for resten av livet. Men også du som har holdt deg røykfri i 2 år har stor sjanser til å forbli røykfri fordi du er over de verste kriseperiodene.

Tallene ovenfor er fra en fersk amerikansk undersøkelse fra forskere ved School of Dental Medicine ved Boston University i Massachusetts. I deres studie, som er publisert i siste utgave av tidsskriftet Nicotine&Tobacco Research, har forskerne fulgt 485 røykesluttere i hele 35 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer