20 fitness-trender for 2009

Se hva du har i vente.

Yoga er ut, mens styrketrening, balansetrening og personlige trenere er in. Foto: Colourbox
Yoga er ut, mens styrketrening, balansetrening og personlige trenere er in. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her er fitness-trendene for 2009, rangert av 1.540 eksperter sertifisert av American College of Sports Medicine (ACSM), ifølge Web MD.

Det er tredje året på rad at institusjonen presenterer en rangert liste over kommende års fitness-trender, og på topp i år, som i fjor, er viktigheten av erfarne og utdannede fitness-eksperter.

Spørreskjemaene ble distribuert til ACSM-sertifiserte helse- og fitness-eksperter verden over, og i svarbunken var bidrag fra respondenter fra seks kontinenter. Ekspertene hadde fått 35 mulige trender de skulle rangere, og nå offentliggjør altså ACSM listen med de 20 trendene som ble rangert på toppen.

Yoga har vært en av trendene som har rangert ganske høyt oppe på listen (på 10. plass i 2007), men dette er ifølge trendlista for 2009, på dalende fot. Yoga havnet på 21.-plass for neste års trender.

Trender: Slik skal du trene i høst

1. Utdannede og erfarne fitness-eksperter:Sertifisering og akkreditering for helse- og fitness-programmer og eksperter blir mer vanlig. Denne trenden var også på topp i fjor.

2. Barn og overvekt:Fitness-programmer rettet mot overvekt hos barn er en topp trend for tredje året på rad, i undersøkelsen fra ACSM. For første gang ser det ut til at dagens barn og unge ikke vil kunne leve like lenge som sine besteforeldre, etterhvert som stadig flere blir overvektige. Denne trenden har samme plassering for 2009 som den hadde for året som snart er slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer