200 prosent avgiftsøkning!

Fra 1. oktober vil det bli dyrere å fortolle ekstra alkohol, tobakk og søtsaker når du kommer hjem fra utlandet. For noen varer øker avgiftene med mer enn 200 prosent!

Publisert

Fra utlandet kan du i tillegg til den tollfrie kvoten ta med deg en viss mengde av varer som vin, sprit, øl, sukkertøy og tobakk til fortolling. (Se vår artikkel om tollkvotene fra tidligere i sommer) Du kunne på denne måten spare store beløp på å kjøpe dyr vin og tobakk i utlandet.

Satsene fra 1990 blir nå økt radikalt. 1. oktober må du regne med å betale adskillig mer for varene du tar med deg når du går på rødt i tollen.

Røykere betaler 200 prosent mer!

Det blir 200 prosent dyrere i snitt å fortolle tobakk.

Snus: Spesielt blir det dyrere for dem som tar med seg snus og skråtobakk på rødt. Prisen går opp fra 10 til 55 kroner for 100 gram av denne varen.

Røyk: Øker fra 70 til 190 kroner per 100 sigaretter og røyketobakk vil koste 115 kroner mot 35 per 100 gram i dag. For 100 gram sigarer eller sigarillos som nå koster 35 kroner, må du betale 95 kroner etter avgiftsøkningen.

Alkohol opp 45 prosent!

For å ta med deg din lovlige kvote alkohol må du etter 1. oktober betale mer enn 45 prosent ekstra i snitt.

Øl: Nå koster det deg 5,50 per 0,35 liter øl du tar med deg fra utlandet ut over kvoten din. Dette dobles etter avgiftsøkningen, og da må du ut med 11 kroner for å få med deg ølboksen inn i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer