2.000 kroner for tilgang i nettbanken

Kunder som opprettet de første rammelånsavtalene hos Nordea må betale dyrt.

Med boligkreditt kan du være din egen banksjef. Men det koster hvis du har hatt avtalen lenge. Foto: Tuva Moflag
Med boligkreditt kan du være din egen banksjef. Men det koster hvis du har hatt avtalen lenge. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rammelån, eller boligkreditt, har blitt et populært produkt blant norske bankkunder. Tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon viser at mer enn hvert fjerde lån med pant i bolig er et rammelån. DinSide har tidligere skrevet at rammelån gir den beste renten på bufferen din.

Med rammelån kan du selv ta rollen som banksjef, og endre størrelsen på lånet i takt med ditt eget behov. Men noen "banksjefer" har dårligere arbeidsverktøy enn andre – det fikk Nordea-kunde Gjermund Lien erfare.

Fikk gebyrsjokk

Gjermund Lien har vært kunde i Nordea siden slutten av nittitallet. Han forteller at han har vært fornøyd med banken den tiden han har vært kunde. Lien var tidlig ute med rammelån og hadde hatt nettbank i flere år da han opprettet rammelånet.

– Jeg synes det var tungvint at jeg måtte ringe kundeservice for å overføre mer penger fra lånet til brukskontoen. Men da jeg opprettet avtalen, forsikret selgeren at dette ville bli tilgjengelig i nettbanken etter hvert som denne funksjonaliteten kom på plass hos Nordea, forteller Lien til DinSide.

Gleden var derfor stor da Lien i forbindelse med et telefonbesøk i banken, fikk bekreftet at rammelånet nå kunne betjenes fra nettbanken. Sjokket ble desto større da Nordea opplyser om at en helt ny låneavtale måtte opprettes, med etableringsgebyr på 2.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer