200.000 flere pakker

Aldri før har Posten håndtert så mange pakker i forbindelse med juletrafikken som i år. Økningen var på 9 prosent, det vil si 200.000 flere pakker sammenlignet med julen 2003.

Publisert
Sist oppdatert

Det er den kraftige veksten i netthandelssalget som får æren for økningen. For eksempel sendte nettbutikken Komplett alene ut 7.000 pakker i løpet av de siste 24 timene før juleaften - det utgjør én pakke hvert 12. sekund!

Bredere spekter

Tidligere dominerte mindre artikler som bøker og DVD-plater netthandelen. Nå merker Posten økt interesse for større artikler som møbler, data og elektronikk.

- Veksten i netthandel er det som først og fremst forklarer det økte pakkevolumet. Som et eksempel melder vår kunde Bokkilden om en økning i julesalget på 20 prosent sammenlignet med i fjor. Også andre kunder melder om økt volum, sier konserndirektør Arne Bjørndahl i Posten Norge as.

Gode erfaringer

Posten har posisjonert seg for økt volum knyttet til nett- og fjernhandel. I en undersøkelse foretatt av MMI i desember i år, svarer over 80 prosent av de spurte netthandlerene at de er fornøyd med sin siste handel.

- Dette viser at nettaktørene har blitt flinkere, og at flere kommer til å benytte seg av denne handlemuligheten. I løpet av to år regner vi med at over halvparten av våre kunder kommer til å tilby varer over Internett, sier Arne Bjørndahl i Posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer