200.000 kroner mindre i låneutgifter

Flytter du lånet til Statens pensjonskasse, blir lånet mye billigere.

LAV RENTE: Boliglånsrenten til Statens pensjonskasse ligger godt under rentene til standard boliglån. Men bare de med jobb i staten har mulighet til å bli kunder. Foto: COLOURBOX.COM
LAV RENTE: Boliglånsrenten til Statens pensjonskasse ligger godt under rentene til standard boliglån. Men bare de med jobb i staten har mulighet til å bli kunder. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boliglån er for mange en utgift som spiser opp en stor del av budsjettet hver måned. For en rekke nordmenn kan disse utgiftene kuttes betraktelig - men det avhenger av at de er ansatt i staten.

Ved å flytte boliglånet til Statens pensjonskasse (SPK) kan man nemlig spare flere hundre tusen kroner i løpet av nedbetalingsperioden.

Slik får du billigere boliglån på egenhånd

375.000 nordmenn kan bli kunder

Per i dag er det 79.500 som har boliglån gjennom Statens pensjonskasse. I tillegg er det svært mange som kan bli kunder.

- Pr. 30. april hadde vi 79.500 lånekunder, som tilsvarer cirka 17,5 prosent av de låneberettigede. Rundt 375.000 kan søke om lån, som ikke har det i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Sol Daler Stafsnes til Dinside.

Hovedårsaken til at disse 375.000 bør vurdere å ta opp lån eller flytte et eksisterende lån til Statens pensjonskasse, er at boliglånsrenten ligger et godt hakk under bankenes renter.

Se hvor gunstig rentene er etter at bankene justerte dem ned

Dagens effektive rente i pensjonskassa er på 2,795 prosent, mens de fleste bankene tilbyr renter på mellom 3,5 og 4 prosent på standard boliglån i disse dager. Eksempelvis er DNBs beste effektive rente for tradisjonelle boliglånskunder 3,77 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer