Coronaviruset

200.000 studenter får denne uka tilbud om tilleggslån

I løpet av uka får over 200.000 studenter tilbud om tilleggslånet på 26.000 kroner, som skal gå til dem som har mistet inntekt på grunn av koronakrisen.

TILLEGGSLÅN: For å få tilleggslån må du dokumentere at de har tapt inntekt som følge av coronautbruddet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TILLEGGSLÅN: For å få tilleggslån må du dokumentere at de har tapt inntekt som følge av coronautbruddet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å få pengene på konto må studentene kunne dokumentere at de har mistet inntekt på grunn av koronakrisen.

– Disse pengene sørger for at mange studenter som er i en vanskelig økonomisk situasjon, får mer penger å rutte med, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Studentene vil få en epost, som vil bli sendt ut puljevis over flere dager, fra Lånekassen. De som har rett til det, vil kunne logge seg inn for å søke på tilleggslånet, der 8.000 kroner blir omgjort til stipend.

De som har fått epost, kan søke. I søknaden fyller man inn en egenerklæring som bekrefter nedgang i inntekt mellom 1. mars og 15. juni 2020 på grunn av koronautbruddet. Pengene vil bli utbetalt i løpet av noen dager.

Må dokumenteres

Det var i midten av april at regjeringen vedtok at studenter som har mistet deltidsjobb og biinntekt som følge av coronautbruddet, kan søke om et ekstra lån fra Lånekassen.

Søkere må kunne bekrefte tapt inntekt som følge av coronakrisen i forkant, samt at de må dokumentere det i ettertid.

Det er også gitt en utvidet mulighet for betalingsutsettelse hos Lånekassen - noe mange allerede har benyttet seg av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer