Ferie 2019

2019 gir full feriepott - men deretter går det bare nedover ...

Det er bare å glede seg over 2018 og 2019: Neste gang du får full uttelling for «ekstrafri» på hellig- og høytidsdager blir i 2024!

DET ER BARE Å GLEDE SEG: 2019 blir det siste året hvor du får full uttelling for ekstra fridager på hellig- og høytidsdager på mange, mange år: Neste gang blir i 2024! Foto: Shutterstock/NTB scanpix
DET ER BARE Å GLEDE SEG: 2019 blir det siste året hvor du får full uttelling for ekstra fridager på hellig- og høytidsdager på mange, mange år: Neste gang blir i 2024! Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ferieåret 2018 har virkelig vært eksepsjonelt med tanke på ekstra fri som du får i løpet av året i form av høytids- og helligdager:

Vi har ti bevegelige høytids- og helligdager i Norge som kan falle på hverdager i løpet av et år, og som kan utløse ekstra fri, alternativt 12 for deg som har ekstra fri også julaften og nyttårsaften.

Og 2018 har vært et gullår i så måte, med full pott og 10 eller 12 fridager.

Og du får faktisk også full pott i 2019.

Etter det går det bare nedover, når vi har lagt 2019 bak oss, så må vi nemlig helt til 2024 før vi får full pott på feriedagene igjen.

Slik makser du ferieåret 2019 best

Er du smart med tanke på hvordan du velger å ta ut feriedager i løpet av året, kan du få lengre, sammenhengende ferieperioder kun ved ta ut noen få feriedager.

Trikset er selvsagt å ta ut feriedager i forbindelse med høytids- og helligdagene i påska, i mai og juni eller rundt jul.

Med smart planlegging av feriedagene i 2018, kunne du for eksempel få elleve dagers juleferie kun ved å ta ut to eller tre feriedager i romjula, og tre dager forutsetter da at du har halve arbeidsdager jul- og nyttårsaften.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer