2,1 millioner har løsningen i lomma

Sannsynligheten er stor for at du kan glemme maset om PIN-koder fra Skatteetaten.

Visste du at dette kan være alt du trenger når selvangivelsen blir tilgjengelig i neste uke? Foto: Norsk Tipping
Visste du at dette kan være alt du trenger når selvangivelsen blir tilgjengelig i neste uke? Foto: Norsk Tipping Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selvangivelsen er på vei tidlig neste uke. Fra og med tirsdag 23. mars kan du logge deg inn til tallene, og vi har allerede gjort deg oppmerksom på hvilke muligheter du har for innlogging.

Skatteetaten minner om å bestille PIN-koder i god tid dersom du har rotet bort de du har fått i posten, men over to millioner nordmenn kan i teorien ta det helt med ro. Har du et Buypass smartkort, har du alt du trenger for å logge inn og levere selvangivelsen.

Har du kortet?

Mer enn 2,1 millioner har, ifølge Buypass, et Buypass smartkort med elektronisk ID og kan dermed logge inn på Altinn.no.

Kortet har mange navn, og den største andelen av kortinnehaverne, har spillerkortet fra Norsk Tipping. Dette kortet er et Buypass smartkort og kan brukes til innlogging.

- Dette er det høyeste definerte sikkerhetsnivået til elektronisk ID og elektronisk signatur i det offentlige. Alle med et spillekort fra Norsk Tipping, og alle bedrifter som benytter et Buypass smartkort til andre formål, kan enkelt levere via Altinn, sier Gunnar Lindstøl, administrerende direktør i Buypass.

Øker med selvangivelsen

I fjor viste statistikken at antall brukere som logget seg inn med Buypass Smartkort i Altinn, ble mer enn doblet da selvangivelsen ble gjort tilgjengelig. Likevel ble DinSide møtt med vantro fra enkelte lesere da vi i fjor opplyste om muligheten for å levere selvangivelsen med spillekortet fra Norsk Tipping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer