218.000 nordmenn er registrert på listen over dårlige betalere

Og 41-åringene topper listen over dårlige betalere, viser tall fra analyseselskapet Experian.

Mann, 41 år, fra Oslo, med lønn under snittet? Mange som sliter med betalingsanmerkninger faller under disse kategoriene. Foto: Per Ervland, Colourbox.com/Kim Jansson
Mann, 41 år, fra Oslo, med lønn under snittet? Mange som sliter med betalingsanmerkninger faller under disse kategoriene. Foto: Per Ervland, Colourbox.com/Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjønn: MannAlder: 41 årInntekt: 174.976 krKommune: Oslo

De fire punktene over summerer opp kjennetegnene ved en dårlig betaler.

For det er nemlig menn i begynnelsen av 40-årene, med en inntekt under gjennomsnittet, og som bor i de store kommunene i Norge, som topper statistikken over dårlige betalere.

Det viser januar-barometeret fra analyseselskapet Experian.

Må du rydde opp i økonomien din? Da bør du sjekke denne kalkulatoren.

Hva er en dårlig betaler?

Per januar 2011 er det rundt 218.000 dårlige betalere i Norge. En dårlig betaler defineres av om vedkommende er registrert med én eller flere betalingsanmerkninger.

Det er først og fremst mennene som trekker tallene oppover. Drøyt 140.000 menn skylder mer enn 24 milliarder kroner for ubetalte regninger.

Til sammenlikninger det under 79.000 kvinner som har betalingsanmerkninger, og disse kvinnene skylder «bare» 5,8 milliarder kroner til sammen.

Dette er forsåvidt ikke så overraskende, fordi norske menn har dominert statistikken over dårlige betalere i flere år. Forbrukerøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB NOR har begrunnet forskjellene med at menn er mer villige til å gamble med økonomien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer