240 milliarder mer til velferd

Statens pensjonsfond skal gi 240 millarder mer i avkastning.

Publisert
Sist oppdatert

Statens pensjonsfond ønsker å øke aksjeandelen fra 40 til 60 prosent. Det kom frem da finansminister Kristin Halvorsen og Finansdepartementet i dag la frem en Stortingsmelding om forvaltningen av Statens pensjonsfond idag.

- Slik kommer vi til å få en avkastning på 240 milliarder kroner som vil være et viktig bidrag til velferden, sa Kristin Halvorsen.

Antallet selskaper det investeres i, skal økes med 4.500. Fokuset er ifølge Halvorsen, på lav risiko, men høy avkastning.

Etikkperspektiv

Størrelsen på verdien av Statens pensjonfond er nå på 1.850 ,6 milliarder kroner og er dermed et av verdens største fond. Finansdepartementet regner med at verdien vil være 5.000 milliarder om noen år.

- Statens pensjonsfond skal forvaltes slik at vi sikrer god avkastning over tid til gode for framtidige generasjoner. Det er i seg selv et etisk ansvar.

De etiske føringene på investeringene viderutvikles. Fondet skal ikke være investert i bedrifter hvor de kan bidrar til brudd på etiske normer, barnearbeid og våpenproduksjon.

- Med eierskap kan vi påvirke selskapenes politikk, sa Kristin Halvorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer