25 gode sparetips !

Ved litt omtanke er det lett å unngå mange små utgifter som tilsammen lett kan finansiere ferien din neste år!

Bruk hodet og spar penger Foto: tore
Bruk hodet og spar penger Foto: tore Vis mer
Publisert

Vi har delt opp tipsene i 4 ulike kategorier, og har du noen gode tips om hvordan man skal spare et par tusenlapper i året, send inn dine forslag til:

Spar 50 - 250 kroner

1. Betal aldri giroer i skranken hos bank eller post. I for eksempel DNB koster dette 15 kroner, men bruker du telegiro er prisen bare 3 kroner. Har du internettbank er gebyret enda lavere, men du må sannsynligivs bruke mer tellerskritt enn ved en telegirosamtale.

2. Ta ut penger i minibank mellom 08.00 og 16.00. Dette er som regel gratis i alle banker, men venter du til etter arbeidstiden blir det 1-2 kroner i gebyr per uttak. I løpet av et år kan du fort spare 100 - 200 kroner ved å ta ut penger når det er gratis.

3. Ikke kjøp enkeltbillett på buss, trikk, t-bane eller tog. Det lønner seg alltid å kjøpe et klippekort eller flexikort, selv om du ikke bruker offentlige transportmidler hver dag. Bor du i Oslo bør du kjøpe klippekort i bomringen, og få en gratis tur ved hver tiende passering.

4. Skru av mobiltelefonen når du er i utlandet, dersom det ikke er livsnødvendig at den er på. Husk at prisen på utenlandssamtaler via mobiltelefon er høye, og det er du som betaler dersom noen ringer til deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.