Gavekort og opplevelser i julegave

2,5 milliarder kroner blir ikke brukt

Flere gavekort går fra lommeboken til glemmeboken.

IKKE BRUKT = BORTKASTET: Forbrukerrådet anbefaler deg å heller gi penger til veldedighet, framfor å kjøpe et gavekort som ikke blir brukt. Foto: Ann Kristin Andreassen.
IKKE BRUKT = BORTKASTET: Forbrukerrådet anbefaler deg å heller gi penger til veldedighet, framfor å kjøpe et gavekort som ikke blir brukt. Foto: Ann Kristin Andreassen. Vis mer
Publisert

Det kan være vanskelig å finne ut hva du skal kjøpe i julegave til familie og venner, for de har jo alt.

Da er løsningen for mange å gi bort et gavekort, men det er viktig å passe på at det blir brukt.

I fjor meldte Forbrukerrådet at nordmenn hadde ubrukte gavekort for 2,5 milliarder kroner liggende.

- Det er kjedelig å brenne inne med gavekort for hundrevis av kroner. Vårt råd er å gjerne gi til veldedighet, men ikke til butikken, sier Pia Cecilie Høst, leder av Forbrukerdialog.

Hvis en sofagris kommer i superform fordi du ga et gavekort i en sportsforretning, er det flott, men det sikreste er å gi gavekort på noe som du vet vedkommende ønsker seg, fortsetter Høst.

Flere ønsker gavekort

Ferske tall fra en undersøkelse gjennomført av Respons analyse for DNB, viser at 29 prosent ønsker seg gavekort til jul, mot 24 prosent i fjor.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB understreker også at det er viktig å passe på at gavekortet gjelder for noe mottakeren ønsker seg.

- Noen gavekort kan du benytte i en rekke forskjellige butikker i en by eller på et kjøpesenter. Slik fleksibitet gir større sjanse for at mottaker finner noe de har lyst på, sier Sandmæl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer