2,5 prosent studielånsrente

Den flytende renten på studielån fortsetter å synke og er nå historisk lav.

2,5 prosent studielånsrente
Publisert
Sist oppdatert

Den flytende renten på studielån fortsetter å synke og blir fra nyttår 2,5 prosent. Det er den laveste studielånsrenten i Lånekassens 62-årige historie.

– Renten har aldri vært lavere enn dette, sier Astrid Mjærum, informasjonssjef i Lånekassen. Den flytende studielånsrenten har gått kraftig ned i år, for bare ni måneder siden var den 6,8 prosent.

For en med studielån på 300.000 kroner betyr det om lag 8.500 kroner mindre å betale i året. Den flytende renten på 2,5 prosent vil gjelde fra 1. januar 2010.

Binde renta? - Jeg traff rentebunnen!

Henger etter

Har du studielån, har du antakelig fått med deg at studielånsrenten henger etter markedet for øvrig. Renten på studielån er markedsstyrt. Den flytende renten ligger alltid fra tre til seks måneder etter markedet, mens den faste renten ligger én til to måneder etter. Renteendringene til Lånekassen er derfor forutsigbare, både når renten settes ned og når den settes opp.

Du kan fortsatt binde

500.000 av Lånekassens kunder har flytende rente, 50.000 har valgt å binde renten.

Det er fortsatt mulig å binde renten for tre, fem eller ti år fra 1. oktober, på henholdsvis 3,9 prosent, 4,5 prosent og 5,1 prosent. Søknadsfristen er 10. oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer