Tilbakekalt barnesete

2.500 farlige barneseter ikke levert tilbake

Barneseter av typen BeSafe iZi Go X1 i-Size ble tilbakekalt i mars fordi setet i verste fall kan løsne fra basen ved en kollisjon.

TILBAKETREKKING: Dette setet kan være farlig ved å feste det med ISOfix. Foto: BeSafe
TILBAKETREKKING: Dette setet kan være farlig ved å feste det med ISOfix. Foto: BeSafe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

9. mars iverksatte produsenten av BeSafe-setene en frivillig tilbaketrekking av setet. Det ligger også en advarsel om setet i EUs varslingssystem, Rapex.

De skriver at advarselen gjelder et produkt som gir alvorlig risiko ved bruk, ettersom bilbarnesetet kombinert brukt med ISOfix-basen kan løsne og føre til skader på barnet.

Gjelder disse setene

Ifølge pressemeldingen fra BeSafe, gjelder advarselen kun seter av denne modellen BeSafe iZi Go X1 i-Size med serienummer fra ZG0247548 til ZG(0)270529.

Dette finner du på en hvit etikett på undersiden av bilbarnesetet. Er ditt sete et av de berørte, kan du ta det med til en forhandler og få det reparert.

- Vi har iverksatt en frivillig tilbaketrekking og det er risiko kun i ekstreme tilfeller. Det har ikke vært noen hendelser knyttet til dette produktet, sier produktdirektør Marie Helene Haavardsholm til Dinside.

Hun påpeker at risikoen ved bruk av setet kun er knyttet til bruk sammen med ISOfix base, og at bilstolen er trygg ved installering med bilens egne setebelter.

Har solgt 3.200 seter

- Når det gjelder Norge spesifikt har vi solgt 3.200 seter og baser. 720 av disse setene har blitt registrert og reparert, forteller Haavardsholm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer