3 av 10 blir tilbudt trening av jobben

Kun tre av ti nordmenn har treningstilbud dekket helt eller delvis av sin arbeidsgiver.

Publisert
Sist oppdatert

7 av 10 nordmenn har ikke treningstilbud gjennom arbeidsgiver, og like mange sier de ville ha benyttet seg av et treningstilbud fra arbeidsgiver dersom de hadde fått tilbudet. Det viser en undersøkelse MMI har gjennomført i oppdrag for Norges Diabetesforbund.

Undersøkelsen viser også at 3 av 4 nordmenn mener at arbeidsgiveren bør ta ansvar for de ansattes helse og fysiske aktivitet.

- Arbeidslivets parter må nå komme på banen og ta ansvar for å tilrettelegge for fysisk aktivitet for å stå bedre rustet foran framtidas helseutfordringer, sier forbundsleder Anne Mette Liavaag i Norges Diabetesforbund.

Diabetes er en av de største truslene mot folkehelsa, og fysisk inaktivitet regnes for å være årsaken til rundt 10-16 prosent av diabetestilfellene. Fysisk aktivitet er svært viktig i forhold til å forebygge type 2-diabetes.

Nordmenn øker i vekt og årsaken er i stor grad knyttet til mangelen på fysisk aktivitet, spesielt i dagliglivet. Færre har jobber hvor de kan være fysisk aktive. Dette fører til overvekt, som igjen øker risikoen for å utvikle livstilssykdommer som type 2-diabetes. Den enkelte har ansvar for sin egen helse, men arbeidslivet har også et ansvar og stor nytteverdi av å tilrettelegge for økt fysisk aktivitet hos sine ansatte, skriver forbundet i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer