Priser på apotek i Sverige vs Norge

3 av 4 apotekvarer billigere i Sverige

Men av de norske apotekene er det ett som skiller seg klart ut prismessig.

BILLIGERE: Tar du turen over grensa, kan det være lurt å ta turen innom apoteket. Men ikke alt er billigere i Sverige. Foto: Pål Joakim Pollen
BILLIGERE: Tar du turen over grensa, kan det være lurt å ta turen innom apoteket. Men ikke alt er billigere i Sverige. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke tok vi turen til Nordby Shoppingcenter og samlet inn over 200 dagligvarepriser på Maxi Mat, som vi sammenlignet med prisene i norske butikker.

I snitt var prisene nesten 52 prosent høyere i Norge, og 178 av de 201 varene vi sjekket prisen på var billigere i Sverige.

Du kan se hele pristesten her:

Skjønt, det var ikke bare matbutikken vi besøkte. Vi tok også turen noen meter borti gangen og innom Apotek Hjärtat, ett av tre apotek som ligger i samme kjøpesenter. Der sjekket vi prisene på 24 produkter (vel 25, men ormekuren for katter var reseptbelagt i Norge).

Tre norske apotekkjeder

Dem sammenlignet vi med norske priser. Som representant for Norge valgte vi den laveste prisen vi fant hos tre store apotekkjeder: Apotek1, Boots og Vitusapotek.

Og det skal sies: På nesten alle produktene de hadde i sortimentet, var det Apotek1 som hadde de laveste, norske prisene. Det fordrer imidlertid at du bestiller på nett og velger klikk og hent - apotekkjeden oppgir selv at prisen på nett og i fysisk butikk kan variere, men du får nettprisen om du gjør det på den måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer