Priser på apotek i Sverige vs Norge

3 av 4 apotekvarer billigere i Sverige

Men av de norske apotekene er det ett som skiller seg klart ut prismessig.

BILLIGERE: Tar du turen over grensa, kan det være lurt å ta turen innom apoteket. Men ikke alt er billigere i Sverige. Foto: Pål Joakim Pollen
BILLIGERE: Tar du turen over grensa, kan det være lurt å ta turen innom apoteket. Men ikke alt er billigere i Sverige. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke tok vi turen til Nordby Shoppingcenter og samlet inn over 200 dagligvarepriser på Maxi Mat, som vi sammenlignet med prisene i norske butikker.

I snitt var prisene nesten 52 prosent høyere i Norge, og 178 av de 201 varene vi sjekket prisen på var billigere i Sverige.

Du kan se hele pristesten her:

Skjønt, det var ikke bare matbutikken vi besøkte. Vi tok også turen noen meter borti gangen og innom Apotek Hjärtat, ett av tre apotek som ligger i samme kjøpesenter. Der sjekket vi prisene på 24 produkter (vel 25, men ormekuren for katter var reseptbelagt i Norge).

Tre norske apotekkjeder

Dem sammenlignet vi med norske priser. Som representant for Norge valgte vi den laveste prisen vi fant hos tre store apotekkjeder: Apotek1, Boots og Vitusapotek.

Og det skal sies: På nesten alle produktene de hadde i sortimentet, var det Apotek1 som hadde de laveste, norske prisene. Det fordrer imidlertid at du bestiller på nett og velger klikk og hent - apotekkjeden oppgir selv at prisen på nett og i fysisk butikk kan variere, men du får nettprisen om du gjør det på den måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.