Julehandel på nett

3 av 4 handler gaver på nett

Stadig flere av julegavene blir handlet i nettbutikker. Mange velger også å kombinere netthandel og besøk i fysisk butikk.

KLIKKER HJEM GAVER: Tall fra hovedorganisasjonen Virke og bransjeaktørene selv, viser at flere av oss velger å handle julegavene via nettbutikker. Foto: Zivica Kerkez/Shutterstock/NTB scanpix.
KLIKKER HJEM GAVER: Tall fra hovedorganisasjonen Virke og bransjeaktørene selv, viser at flere av oss velger å handle julegavene via nettbutikker. Foto: Zivica Kerkez/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Stadig flere planlegger å kjøpe julegavene i nettbutikk. En undersøkelse gjennomført av Respons analyse for DNB i november, viser at 75 prosent planlegger å kjøpe én eller flere gaver via nett.

Er du blant dem som skal benytte nettbutikk i julen, er det flere ting du bør passe på. Bruker du kredittkort i julehandelen, må du passe på renten.

I hvor stor grad folk benytter seg av nettbutikker, er avhengig fra bransje til bransje, ifølge Virke. Generelt foregår om lag 13 prosent av faghandelen nå på nett.

- Netthandelen vokser fra år til år, og det gjelder også handelen før jul, sier Bror Stende, direktør for Virke faghandel.

Statistikken viser at nordmenn er tidligere ute med julehandelen nå enn før, som kan ha sammenheng med at vi vil være sikre på at gavene vi kjøper til jul, skal komme frem i tide, mener Stende.

Handler på nett, henter i butikk

Elektronikkforretningene Elkjøp og Lefdal ser at julehandelen stort sett foregår både i nettbutikk og fysisk butikk. Undersøkelser de har gjennomført, viser at 41 prosent kombinerer nett- og butikkjøp i førjulstiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer