3 kroner for lange meldinger

En SMS er fortsatt bare 160 tegn. Slå på innstillingen som teller for deg.

På nye smarttelefoner er det lett å glemme at én melding i realiteten er tre. Foto: Kristina Picard
På nye smarttelefoner er det lett å glemme at én melding i realiteten er tre. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en ivrig tekster? I så fall kan det være penger å spare.

Det skal selvsagt mye til for at det blir virkelig store summer av noen skarve SMS hver dag. Men sender du 15 SMS hver eneste dag og betaler, som en del nordmenn gjør, 0,69 kroner per melding, så har du over 3.700 kroner i rene SMS-utgifter per år.

Vårt råd er derfor: Slå på innstillingen som teller antall tegn, på mobiltelefonen din.

For når du sender én melding, kan det hande du i realiteten sender tre, fire eller fem.

160 tegn er alt

På iPhone må du inn i innstillingsmenyen. Gå til meldinger, og aktiver Tegntelling helt nederst. PS: Mange Android-mobiler har dette som standard, men det kan variere - du må altså sjekke selv.
På iPhone må du inn i innstillingsmenyen. Gå til meldinger, og aktiver Tegntelling helt nederst. PS: Mange Android-mobiler har dette som standard, men det kan variere - du må altså sjekke selv. Vis mer


På mange nye smarttelefoner må du selv aktivere innstillingen for å følge med på hvor mange tegn du faktisk bruker når du sender av gårde en viktig beskjed eller hyggelig oppdatering om deg og ditt. Venner du deg til å holde deg innenfor grensene, vil du merke det på regningen.

Sender du lange sms uten å tenke over det? (Avsluttet)
Ja(34%) 750
Nei, jeg sender bare korte beskjeder(23%) 510
Ja, men jeg betaler ikke per sms(23%) 493
Spiller ingen rolle, det er jo bare noen kroner(16%) 350
Jeg tekster ikke, jeg ringer(4%) 87
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


For selv om mobiltelefonene har blitt "smartere", er det fortsatt bare 160 tegn i en tekstmelding - før du eventuelt fortsetter på en ny. Inkludert mellomrom. (159 tegn bare der.)

Det er bare eldre mobiltelefoner som fremdeles gir deg tydelig beskjed når du er i ferd med å overskride antall tegn for én, to, tre eller fire meldinger. Og mobilselskapene takserer deg per 160. tegn.

160 tegn for alltid? Vi har spurt GSM

Mange tekster "gratis"

Men prisen per tekstmelding har gått kraftig ned de siste årene. De koster ikke lenger 1,50 kroner per stykk, og mobilselskapene satser på pakkeløsninger der kundene får en fastpris på et visst antall tekstmeldinger per måned.

Noen av pakkene har også fjernet taket, slik at du kan tekste så mye du vil for et fast beløp per måned. I disse tilfellene spiller det selvsagt ingen rolle hvor mange tegn du sender av gårde.

Men her er det dyrt

Det er likevel mange nordmenn som fortsatt betaler en fast pris per tekstmelding de sender, og prisene varierer fra abonnement til abonnement

Ved å benytte vår mobilkalkulator fant vi noen eksempler på abonnementer som fortsatt tar godt betalt per SMS. NetCom BerryConnect og NetCom iConnect tar 0,59 kroner per sendte SMS, og Telenor Fritid, NetCom SuperTalk og Tele2 Ultra er blant dem som tar 0,69 kroner per stykk.

En pris som utgjør 5.168 kroner per megabyte.

Billigst med Ludo

Sender du 15 tekstmeldinger per dag, én mms per dag, men holder deg unna tellerskrittene, så skal du velge Ludo Terningkast 6. I så fall vil du betale 1.471 kroner per år for tekstingen din.

Dette finner du enkelt ut ved å bruke

DinSides MOBILKALKULATOR

Alternativt kan du velge pakkeløsningene som blant annet tilbys av Djuice (Telenor), One Call, Tele2, Ludo Mobil og Chess.

Usikkert om lengden

Det er litt tidlig å si hva eksplosjonen av smarttelefoner gjør med ringemønsteret vårt.

Den siste statistikken fra Post- og teletilsynet er fra 1. halvår 2010, og da gikk antall sendte SMS for første gang litt ned sammenlignet med året før. Det utarbeides ikke statistikk over lengden på tekstmeldingene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer