30 år gammel

Strieskjorte og havrelefse - opptil flere av oss blir gjeldsslaver i trettiårene.

Publisert
Sist oppdatert

Mange i begynnelsen av 30-årene har nettopp gjort sitt livs største investering: Boligen. Og kanskje også sitt livs dårligste investering: Bilen.

Spar i bolig

Forutsetter vi at personer i denne aldersgruppen bruker alle oppsparte midler til egenkapitalandeler i bolig og bil, er det ikke overskudd til sette penger på en innskuddskonto.

Beste bank på boliglån (som er tilgjengelig for alle og ikke forutsetter at du er programkunde) er Indre Sogn Sparebank. Her er den effektive renten 4,135 prosent for et lån på 1 million kroner med sikkerhet innen 80 prosent. Det er nesten to prosentpoeng bedre enn hos Etnedal Sparebank, som gir boliglån til 6 prosent effektiv rente.

Låner du en million kroner, sparer du 14.400 kroner etter skatt i året på å velge den billigste fremfor den dyreste banken.

Store prisforskjeller

Skal du låne penger til bilen, er det særdeles god grunn til å se deg om etter billigste lånemulighet. Fana Sparebank tilbyr lån til alle i Norge. Her får du lån med en effektiv rente på 5,4 prosent for et lån med sikkerhet innen 65 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer