32 tonn klær hver dag

Vi gir bort 32 tonn klær til Frelsesarméen hver dag. Mye av det blir kastet.

Giverglede Den enorme givergleden kan noen ganger overstige innsamlingskapasiteteten.
Giverglede Den enorme givergleden kan noen ganger overstige innsamlingskapasiteteten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er høykonjunktur for billigkjedene, og den som øker mest er Frelsesarmeens bruktbutikker Fretex. Fretex selger ikke bare klær, men dette er den største produktgruppen.

LES MER: Vi kaster nye ting

Nesten tolv tusen tonn i året

- Vi fikk i fjor rundt elleve tusen tonn klær, sier kommunikasjonssjef Trine Gjermundbo i Fretex Norge. - Men dette øker, og vi vil kanskje få tolv tusen tonn i år.

De meste samles inn via Frelsesarmeens Innsamlingsbeholdere som står rundt omkring i Norge. Disse fylles så fort opp at de i Oslo-området må tømmes minst hver annen dag. En god del beholdere tømmes hver dag.

Én femtedel selges i butikkene

Bare 1/5 av de innsamlede klærne selges i de norske butikkene. Av de øvrige selges noe som filler, noe eksporteres til Frelsesarmeens lokalavdelinger i andre land og noe gis bort som et ledd i Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Klærne må være rene og hele

- En god del av de vi mottar må vi dessverre bare kaste, sier Gjermundbo. - Det er et vilkår at klærne er rene og hele. De bør være i en slik tilstand at de kan selges i butikkene våre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer