3,5 mill er for lite lønn!

Obama setter ned foten, og setter en makslønn for de amerikanske banksjefene.

En halv million dollar er ikke nok til å livnære amerikanske banksjefer i New York, mener New Yorks synsere. Har de rett? Foto: Colourbox.com
En halv million dollar er ikke nok til å livnære amerikanske banksjefer i New York, mener New Yorks synsere. Har de rett? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Obama har foreslått at amerikanske banksjefer skal tjene maks 500.000 dollar (ca 3.421.500 kroner ifølge dagens kurs) per år. Det vil si, sjefene i de bankene som mottar den amerikanske krisepakken.

Det er tilsynelatende en høy sum for folk flest, men hvis du er banksjef og bor i New York City er det faktisk ikke så mye. I New Yorks mest prestisjefylte nabolag er ikke 500.000 dollar spesielt mye penger, ifølge The New York Times.

Her følger NY Times` eksempler:

- Privatskole koster cirka 32.000 dollar per student per år.

- Huslån koster cirka 96.000 dollar i året.

- Lønn til personale koster cirka 96.000 per år.

- Barnepiker koster cirka 45.000 dollar per år.

Det er til sammen 269.000 dollar, og da er ikke skatt regnet inn i summen.

Les også: Amerikanerne kamuflerer shoppingen med anonyme papirposer

Det er et problem

- Uansett hvor vanskelig det er å forstå, kan banksjefer med rede på Upper East Side, som tidligere tjente 2-3 millioner dollar, få problemer med å tjene en halv million dollar. De har lagt opp til et liv og et forbruk ut i fra en mye høyere inntekt, sier Holly Peterson, forfatter av boken om "The Manny" om livet på Upper East Side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer