Hvor mye kan jeg handle fra utlandet uten moms og toll?

350-kronersgrensa ofte lavere enn den gamle momsgrensa

Når frakten inkluderes blir grensa langt lavere enn du kanskje trodde.

LAVERE GRENSE: Net-a-porter.com er et eksempel på en utenlandsk nettbutikk som tar rundt 150 kroner for frakt til Norge. Da må du plutselig holde deg under 200 kroner om du ikke vil over momsgrensa, på 350 kroner inkludert frakt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LAVERE GRENSE: Net-a-porter.com er et eksempel på en utenlandsk nettbutikk som tar rundt 150 kroner for frakt til Norge. Da må du plutselig holde deg under 200 kroner om du ikke vil over momsgrensa, på 350 kroner inkludert frakt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Hele konseptet momsgrense trues.

Politikerne ønsker å utrede hvordan det ville vært uten en slik grense, og heller krevd moms fra første krone. Postens ferske rapport hevder at du og jeg blir taperne, mens staten og norsk næringsliv ikke vil få så voldsomt mye ut av det, de heller.

Grensa var lenge på 200 kroner. Da skulle du ikke betale moms, gebyrer eller toll så lenge varen ikke kostet mer enn dette – uansett hva frakten kostet.

Så fikk vi dagens 350-kronersgrense. Her inkluderes frakt, så kjøpet totalt må havne under 350 kroner.

Dette betyr som oftest at dagens momsgrense i praksis er langt lavere enn 350 kroner. Og ofte faktisk lavere enn den tidligere 200-kronersgrensa.

Ta sjekken før du kjøper

Å overstige 350-kronersgrensa blir fort dyrt. Momsen utgjør 25 prosent av varens verdi, mens fortollingsgebyrene fraktselskapet tar for jobben ligger langt høyere – og står for en langt større del av totalregningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer