3,6 millioner nordmenn må vente på selvangivelsen

Registrer deg som e-bruker før 1. mars hvis du vil sjekke oppgjøret to uker tidligere.

NYSGJERRIG? Vil du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars, må du registrere deg som e-bruker før 1. mars.  Foto: BERIT B. NJARGA
NYSGJERRIG? Vil du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars, må du registrere deg som e-bruker før 1. mars. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skatteetaten tar på alvor regjeringens ønske om å kommunisere med innbyggerne digitalt, og gir en ekstra gulrot til skattebetalere som er villig til å gi opp papiret.

Allerede i fjor fikk såkalte e-brukere tilgang til selvangivelsen to uker før alle andre, og det samme opplegget gjelder også i år. Er du ekstra spent på hvordan skatteoppgjøret for 2013 ser ut, har du en ukes tid på deg til å registrere deg som e-bruker hos Skatteetaten. Fristen er 1. mars.

Les også: Sjekk årsoppgavene nå

Mange må vente

Skatteetaten oppgir at potensialet for antall e-brukere er 4,5 millioner. Til nå er det om lag 850.000 som har registrert seg. Det betyr at det per dags dato er 3.650.000 nordmenn som må vente to uker ekstra før de kan sjekke selvangivelsen hos Skatteetaten.

- Størsteparten av de som allerede har registrert seg er mellom 30 og 50 år. Det er de yngre og de eldre som henger igjen, men faktisk har de eldre vært flinkere enn de yngste, sier Anne Kirkhusmo, senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet til DinSide.

Dersom du registrerer deg innen 1. mars kan du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars. Øvrige må vente til begynnelsen av april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer