36.000 barn fikk hjelp av barnevernet

I alt 36.000 barn mottok tiltak fra barnevernet i 2003. Det er en økning på 4,8 prosent. Aldri har tallet på barn med tiltak frå barnevernet vært så høyt.

Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av disse barna, vel 29.250, mottok bare hjelpetiltak, som for eksempel besøkshjem, barnehage eller støttekontakt. For nær 6.750 barn og unge hadde det offentlige tatt over omsorgen etter vedtak i fylkesnemnda, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.Av barn under omsorg av barnevernet i 2003, var 81 prosent plassert i fosterhjem. Resten hadde enten plass i en institusjon eller hadde andre omsorgstiltak utenfor hjemmet.

Det er fortsatt flere gutter enn jenter som får hjelp fra barnevernet. Men tallet på jenter med tiltak har likevel økt mest de siste to årene.

Størst økning blandt de eldsteSelv om tallet på barn med tiltak økte i alle aldersgrupper, er det blandt ”ettervernklientene”, de i aldersgruppen 18-22 år, hvor man ser den største prosentvise økningen. Det var en økning på 9,1 prosent i 2003 sammenlignet med en økning på bare 5,5 i 2002.

Store forskjell mellom fylkeneVed utgangen av 2003 var det, som året før, i gjennomsnitt 23 barn per 1.000 barn under 18 år som mottok barnevernstiltak. Det er fremdeles stor forskjell mellom fylkene. Østfold topper listene med 28 klienter per 1.000 barn, mens Akershus ligger nederst med bare har 18 av 1.000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer