362.000 får sitt skatteoppgjør i dag

Men det det kommer til å svi for mange.

SKATTEOPPGJØRET: Nytt fra i år er at du må be om å få skatteoppgjøret på papir, om du ønsker det. Foto: ILLUSTRASJON
SKATTEOPPGJØRET: Nytt fra i år er at du må be om å få skatteoppgjøret på papir, om du ønsker det. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skatteetaten åpner skattkisten for siste gang i år. Ved dette oppgjøret skal 219.000 skattytere dele på 4,5 milliarder i skatt tilgode. De heldige får i snitt 20.604 kroner å kose seg med utover høsten.

Under året totalt sett har 2,9 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig skattytere fått tilbake 36 milliarder skattekroner. Det utgjør i gjennomsnitt 12.500 kroner til hver. Det er langt færre som må betale restskatt, men det riktignok svir mer for de det gjelder. 778.000 personer deler 17 milliarder kroner i restskatt mellom seg, og må i snitt betale tilbake 22.000 kroner.

Fått penger igjen? Da er det et ypperlig tidspunkt til å få skikkelig god orden på økonomien

Viktige frister

99.000 skattytere har fått tilsammen 4,4 milliarder i restskatt i årets siste oppgjør. Det utgjør hele 45.212 kroner i snitt. Skattytere som har fått over 1.000 kroner i restskatt skal betale denne i to terminer med betalingsfrist tre og åtte uker etter at melding om skatteoppgjøret er sendt. Restskatt under 1.000 kroner skal betales innen tre uker etter at melding om skatteoppgjøret er sendt skattyter. Er du blant de heldige som får penger igjen, skal du normalt ha pengene på konto innen to uker.

Fant du feil i årets skatteoppgjør? For de som får skatteoppgjøret sitt i dag er det verdt å merke seg av klagefristen utløper onsdag 28. november 2012. Klagen må være skriftlig begrunnet og sendes skattekontoret.

Les også: Slik unngår du restskatt neste år

Skattelistene kommer snart

Skattelistene for inntektsåret 2011 offentliggjøres 19. oktober 2012. Skattelistene blir liggende på skatteetaten.no frem til neste års skattelister legges ut.

Selv om skattelistene har blitt mindre tilgjengelig de siste par årene, er det fortsatt mulig å snoke på naboen eller sjefen. DinSide kommer tilbake med flere saker fra 19. oktober.

Les også: Enslige forsørgere mister skatteklasse 2

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer