Kjører uten forsikring

39.000 kjøretøy på norske veier burde aldri ha vært der

Rundt 600 biler uten forsikring har vært involvert i trafikkulykker så langt i år. Risikoen er enormt stor, understreker forsikringsbransjen.

GEBYRER: Har du ikke forsikret kjøretøyet ditt? Da kan det fort bli dyrt hvis du havner i trafikkulykke. Foto: Colourbox/Tryg Forsikring
GEBYRER: Har du ikke forsikret kjøretøyet ditt? Da kan det fort bli dyrt hvis du havner i trafikkulykke. Foto: Colourbox/Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle bileiere, eiere av mopeder og andre kjøretøy har den lovpålagte bilforsikringen. Disse risikerer å bli gjeldsslaver dersom de skader andre mennesker i en ulykke, skriver FinansNorge.

Uten forsikring må bileieren nemlig tilbakebetale erstatningen som de skadelidte får gjennom Trafikkforsikringsforeningen (TFF).

Må ha forsikring

39.000 kjøretøy mangler lovpålagt forsikring i begynnelsen av desember. Det er 6.500 færre enn i begynnelsen av september, viser ferske tall fra Trafikkforsikringsforeningen.

De fleste av disse kjøretøyene er personbiler. For å få bukt med uforsikrede kjøretøy innførte myndighetene tidligere i år et straffegebyr for dem som ikke har den lovpålagte ansvarsforsikringen i orden. Satsene finner du lenger ned i denne artikkelen.

Trafikkforsikringsforeningen (TFF) krever inn gebyret, og innbetalte gebyr vil gå til å dekke skadene forvoldt av uforsikrede og ukjente kjøretøy.

Kan ende opp som evig gjeldsslave

Hvis du kolliderer uten forsikring, risikerer du å bli økonomisk ansvarlig. Ved personskader kan erstatningen bli på flere millioner kroner. Dette synes leder i TFF, Roger Stenseth er en stor økonomisk risiko å ta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer