4 av 10 angrer på større pupper

40 prosent av kvinnene som legger seg under kniven for å øke størrelsen på puppene får implantene fjernet på grunn av komplikasjoner, viser en ny studie.

Publisert
Sist oppdatert

Sjokkresultatene kommer i en tid da brystimplanter er mer populært enn noen gang. Tallet er så høyt at det også overrasket de kanadiske forskerne som står bak undersøkelsen.

Sannsynligheten er også større for at kvinner med brystimplantasjoner oppsøker leger og spesialister, og at de blir innlagt på sykehus.

Doktor Aleina Tweed, som er hovedforfatter av studien, understreket at studien ikke viste en årsakssammenheng mellom brystimplantasjoner og helseproblemer.

- Dette er ikke en studie som skulle vise oss om kvinner med brystimplanter blir syke eller får andre problemer. Men det er helt tydelig noe helsemessig som skjer, eller så blir kvinner som egentlig ikke tåler brystimplanter operert likevel, sier hun til det kanadiske nyhetsbyrået CanWest News Service.

Tweed gikk gjennom journalene til 147 kvinner som hadde fått minst en brystimplantasjon. Nesten to tredeler hadde fått silikongele-implanter som det første implantet.

De ble sammenlignet med 583 tilfeldig valgte kvinner som sannsynligvis ikke har brystimplantasjoner.

Doktor Tweed fant ut at kvinnene med brystimplanter var fire ganger oftere på sykehus enn de som ikke hadde brystimplanter, og var mye oftere hos leger, kiropraktorer, massører, hjertespesialister og andre eksperter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer