Banktjenester:

40 000 uten bank

Det er mange som må klare seg uten bankens tjenester i fire dager.

NEDE FOR TELLING: 40 000 kunder får ikke brukt bankens tjenester. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
NEDE FOR TELLING: 40 000 kunder får ikke brukt bankens tjenester. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november ble det kunngjort at Eika-bankene skulle bytte banksystem i tur og orden. Nå melder Totens Sparebank at det er deres tur.

- Noen banker har allerede vært piloter, så når vi konverterer så er det veldig mange banker som har gått gjennom denne konverteringen, hvor det har gått veldig bra, forteller viseadministrerende banksjef Stig Håvard Blikseth til Oppland Arbeiderblad.

Dermed er den lokale banken satt ut av spill fra 9. juni klokka 12.00 til mandag 12. juni klokka 09.00.

- Et slikt systemflytt er en stor og kompleks oppgave, derfor har banken planlagt og forberedt seg i to år. Det er lurt å vippse i forkant, sier Blikseth.

På bankens nettside informeres det om at betaling med kort i butikk og på nett vil fungere som normalt, mens at Vipps kan brukes til betaling og overføring fra kort.

- BankID vil fungere som normalt hele helgen for signering av betalinger og innlogginger på ulike sider og tjenester, men det vil ikke være mulig å endre passord eller gjenåpne brikken dersom den har blitt sperret. Du kan ikke logge inn i mobil- eller nettbank i helga på grunn av systemoppgradering, men det er ikke på grunn av BankID, skriver banken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer