40 år gammel

De fete førtiåra begynner nå.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Etableringsfasen er over, og du har begynt de fete førtiåra – i alle fall økonomisk.

Du har kanskje nedbetalt billånet, boliglånet er redusert, og du har så smått begynt å få litt oppsparte midler på kontoen.

Billig å være rik

Sannsynligvis kan du nå nyte godt av rentene som tilbys når folk har sikkerhet innenfor 60 prosent av boligens verdi.

Billigste boliglån får du nå i Sparebanken Sogn og Fjordane, med effektiv rente 3,57 prosent. Også her er Etnedal Sparebank dyrest, med 5,25 prosent effektiv rente – 1,7 prosent dyrere enn den billigste banken.

Låner du en million kroner, tjener du cirka 12.000 kroner etter skatt på å velge den billigste fremfor den dyreste banken.

Fet konto blir enda fetere

Hvilken bank du skal velge for innskuddene dine, avhenger vanligvis av hvor stort innskuddsbeløp du har. For tiden er ikke dette tilfellet. Landkreditt Bank AS tilbyr 3,1 prosent rente fra første krone, og er beste bank for alle innskudd.

Og husk - det er ingen grunn til å være for trofast mot banken din. Det er ikke nødvendigvis den samme banken som gir best rente på både innskudd og boliglån. Og det er som kjent ikke noe problem å ha to bankforbindelser.

Viktigste prislister:
Innskuddsprisliste
Boliglånsprisliste

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer