40 år og på'n igjen

Publisert
Sist oppdatert

- Pust ut og på’ igjen! - Gjengifte og nytt barnekull!

Slik oppsummerer henholdsvis Agnes Bergo og Aud-Helen Rasmussen mange 40-åringers livssituasjon. Statistikkene viser at nesten halvparten av alle inngåtte ekteskap ender med skillsmisse.

Sparing

- Mange av de som skiller seg og får nye barn, ønsker nå å jobbe redusert. Nyetablererne vil oppleve at denne perioden er like hard som 30-årene. En må fortsette å holde på en nøktern livsstil, sier Agnes Bergo.

De som velger å holde sammen vil oppleve bedre tider. Og da er det viktigere enn noen gang å tenke på pensjon og sparing.

- En bør ha en god, differensiert spareportefølje bestående av aksjer, obligasjoner og pengemarkedsinstrumenter. Fordi det for nordmenn har vært skattemessig gunstig å spare i fast eiendom har mange satset kun på dette. Men den verden vi når går inn vil antakelig ikke begunstige sparing i fast eiendom i likes stor grad som før. Vi så jo at Per Olav Lundteigen i sommer foreslo fjerning av ubegrenset skattefradrag for gjeldsrenter, sier Bergo.

yAs Bank og Forsikrings direktør og DnB Nors forbrukerøkonom slutter seg til Bergos råd om å spare flere steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer