40-åringer mest ensomme

Over en tredjedel av voksne beskriver seg selv som ensomme, og personer i 40-årene lider mest, viser en ny studie.

Publisert
Sist oppdatert

Folk i 40-årene har en tendens til å føle seg mer ensomme enn andre. Det kommer frem i en studie ledet av William Lauder, professor ved Dundee University i Skottland. Han mener at det er viktig å identifisere årsakene til hvorfor noen blir ensomme.

Mindre ensomhet blant eldre- Ensomhet kan føre til økt risiko for hjertesykdom og depresjon, og i noen tilfeller andre problemer, som for eksempel vold i hjemmet. Tidligere studier har dessuten vist at overvekt kan følge i kjølevannet av ensomhet, sier han.

Professoren legger til at studien utfordrer gamle tankemønstre om at ensomhet er knyttet til pensjonisttilværelse og alderdom. I studien, som er publisert i Journal of Clinical Nursing, kommer det nemlig frem at de laveste forekomstene av ensomhet finnes blant tenåringer og de over femti.

Tidligere forskning viser at følelsen av ensomhet kan være arvelig.

Stort samfunnsproblemKirsten Thorsen, professor og forsker ved Norsk Institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring, (NOVA), mener ensomhet er et stort samfunnsproblem. Hun tror den økende skilsmissestatistikken er mye av årsaken til at flere middelaldrende blir ensomme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer