40 grader er ikke nok

Vanlig klesvask tar ikke knekken på bakterier.

- Med ren vask mener vi ikke bare hvit og uten flekker. Vi mener fri for bakterier, sier svensk overlege. Foto: Colourbox.com
- Med ren vask mener vi ikke bare hvit og uten flekker. Vi mener fri for bakterier, sier svensk overlege. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vasker klærne dine på 40 grader og bruker sjelden tørketrommel. Både miljøet og klærne dine vil nok takke deg for dette. Men tro det eller ei, det vil også bakteriene gjøre.

For de trives svært godt i rundt 40 graders temperatur, ifølge Svenska Dagbladet. Bakteriene kan faktisk overleve i flere uker!

Den eneste måten å ta knekken på bakteriene er å vaske på høy temperatur, i tillegg til å bruke tørketrommel. Det kommer fram i en studie utført ved Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Les også:Kroppsdelene bakterier elskerHer er det 600 bakterierMye bakterier i flaskevann

Mer en bare hvitt og uten flekker

Bakgrunnen for studien er den økte uroen for den massive spredningen av antibiotikaresistente bakterier ved svenske sykehus. Sykehusene jobber stadig med å forbedre hygienerutinene sine, men bakteriespredningen øker likevel - noe som kan koste liv.

I Sverige ser man at også eldresentre rammes av resistente bakterier, trolig fordi rutinene rundt vasking av håndklær, sengetøy samt pasient- og personaltøy ikke er like stramme som på sykehusene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer