40 prosent gjør denne feilen

Bruker du linser? Da bør du kanskje sjekke kalenderen.

SKIFTER DU I TIDE? Noen glemmer ut datoen, andre bruker linsene lenger for å spare penger, ifølge ny studie. Foto: Stock.xchng
SKIFTER DU I TIDE? Noen glemmer ut datoen, andre bruker linsene lenger for å spare penger, ifølge ny studie. Foto: Stock.xchng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

40 prosent av alle kontaktlinsebrukere bytter ikke linser i tide. Det viser en ny studie ved University of Waterloo, sponset av CIBA Vision, ifølge helsenettstedet WebMD.

Linsefeilene som kan koste deg dyrt

Utbredt feil

1600 kontaktlinsebrukere deltok i undersøkelsen. 45 prosent brukte linser som skulle byttes annenhver uke, 39 prosent månedslinser og 16 prosent dagslinser. Deltakerne rapporterte hvor ofte de skiftet linsene sine.

Du kan bli feit av kontaktlinser

Resultatene avslører at hele 40 prosent har kontaktlinsene på for lenge. Dette gjaldt 59 prosent av de som brukte toukerslinser, 29 prosent av de som benyttet månedslinser og 15 prosent av dagslinsebrukerne.

Glemmer og sparer

Men hvorfor klarte ikke forsøkspersonene å bytte linsene i tide?

Den vanligste årsaken blant de som brukte toukers- eller månedslinser, var at de glemte av datoen.

Denne glemske gruppen var de mest positive til et påminnelsessystem – som å få tilsendt en e-post eller en sms når tiden var inne for å sette på nye kontaktlinser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer