40 prosent slutter med ny røykepille

Dansk forskning viser at et ny røykepille, Varinicline, gjør at 40 prosent stumper røyken for siste gang.

Publisert
Sist oppdatert

Overlege Phillip Tønnesen fra Amtssygehuset i Gentofte, som ledet forskningen, er svært fornøyd med at det er nye produkter på vei til folk som vil kutte røyken, melder Danmarks Radio.

- Plastre, tyggegummi og inhalatorer er alle produkter som tilfører nikotin på samme måte som hvis man hadde røyket. Varinicline inneholder et helt annet stoff som hemmer virkningen av nikotin i hjernen, og det er en helt ny angrepsmekanisme.

- Vi vet ennå ikke om det er mer effektivt enn nikotinpreperater, men det er i hvert fall en ny måte å angripe røyksuget på, og det er viktig, sier Tønnesen.

Pillen er testet på 250 personer som alle har forsøkt å slutte tidligere, skriver kringkasteren på sine nettsider.

Pillen skal tas i tre måneder før kuren er over.

Overlege Tønnesen er begeistret for den nye medisinen av to grunner.

- For det første er det enkelt å ta en pille to ganger om dagen. For det andre er det viktig at det kommer så mange stoffer som mulig som kan hjelpe folk å slutte å røyke, og dette er det det første stoffet som er laget spesifikt og utelukkende for røykeavvenning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer