4000 porsjoner!

Så mye spiser du av mat du ikke liker i løpet av livet.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1 av 3 tvinger seg selv til å spise mat de ikke liker ukentlig, ifølge en britisk undersøkelse.

Hvorfor? Fordi det er sunt.

Det melder avisen The Telegraph.

Les også: Slik blir usunt sunt

For helsas skyld

Studien viser at millioner motvillig svelger ned lever, fet fisk, spinat og linser – til tross for at de misliker smaken.

En tredel spiser faktisk mat de hater minst én gang i uka, i håp om å forbedre helsa.Resultatene viser at vi vil få i oss hele 4000 porsjoner med mat vi ikke liker før vi dør.

Les også: Maten som holder deg frisk

Spinat er verst

Øverst på britenes liste over hatet, men sunn mat finner vi spinat, feit fisk og grovbrød. Deretter kommer brokkoli, rosenkål, linser, müsli, lever, sopp og løk.

- Vi er alle klare over at enkelte matvarer er bedre for oss enn andre, men det er forbausende hvor mye folk presser i seg av mat de misliker – spesielt når de ikke trenger det, sier kostholdsekspert Priya Tew til avisen.

- Vanligvis finnes alternative kilder til næringsstoffene du trenger. Når det gjelder jern, kan du for eksempel spise biff eller tørkede aprikoser istedenfor spinat. Hvis du ikke liker feit fisk, kan du spise linfrø eller valnøtter, foreslår Tew.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer