415.000 dollarmillionærer i Kina

Antallet rike i Asia fyker til himmels.

Publisert
Sist oppdatert

Antallet dollarmillionærer i Asia har steget til 2,8 millioner. Størst er økningen i India og Kina. Fra 2006 til 2007 økte antallet dollarmillionærer i India med 22,7 %, og i Kina var økningen på 20,3 %. Det er personer med formue som overstiger 5 millioner dollar øker raskest, med mer enn 16 % i året.

Dette kommer frem i konsulentselskapet Capgeminis rapport Asia–Pacific World Wealth Report 2008 som lanseres i dag i samarbeid med investeringsbanken Merrill Lynch.

Dette betyr Kina-effekten for deg

Rapporten definerer som dollarmillionærer (eller High Net Worth Individuals) personer med mer enn 1 million dollar i formue, ekskludert primærbolig, forbruksvarer og private samlinger. Ultra- High Net Worth Individuals er definert som personer med 30 millioner dollar i formue, ekskludert primærbolig, forbruksvarer og private samlinger.

Flere enn 20.000 personer i Asia har nå formuer på mer enn 5 millioner dollar, en oppgang på 16,4 % fra 2006 – og nesten en tredjedel av disse er i Kina. Til sammen kontrollerer rike individer i Asia og Stillehavsregionen nå formuer verdt til sammen 9,5 billioner dollar, eller 531 billioner norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer