450.000 nordmenn kan få superrente

Statens pensjonskasse lokker med boliglånsrente til 2,227 prosent nominell rente.

Hvis begge i husstanden er medlem i Statens pensjonskasse, kan dere låne 3,4 millioner til 2,3 prosent effektiv rente.  Foto: PantherMedia
Hvis begge i husstanden er medlem i Statens pensjonskasse, kan dere låne 3,4 millioner til 2,3 prosent effektiv rente. Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du medlem i Statens pensjonskasse (= SPK) kan du søke om lån til gunstige betingelser. Du kan låne med sikkerhet innenfor 80 % av markedsverdi, dog maks 1,7 millioner kroner. Er begge i husstanden medlem av SPK kan man søke om totalt 3,4 millioner kroner.

SPK er en tjenestepensjonsordning for ansatte i staten og skoleverket. I tillegg er mange ansatte innen forskning og forvaltning tilknyttet SPK. Du er medlem dersom det står Pensjonstrekk Statens pensjonskasse 2 %, eller lignende, på lønnsslippen din.

Likevel mangler de 395.000 kunder

For selv om det er 450.000 medlemmer som kan få lån hos SPK til 2,3 prosent effektiv rente, så er det faktisk bare 55.000 som har lån gjennom ordningen i dag.

Les også: Staten sponser dette huset med 900.000 kroner

Økende etterspørsel

Til tross for at kun 12 prosent av medlemmene benytter seg av tilbudet, oppgir SPK at søkere må påregne lang behandlingstid på grunn av stor pågang. Behandlingstiden på boliglån til kjøp av bolig er 4 uker. Søker du lån til refinansiering og oppussing må du vente betraktelig lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer