46 kroner dagen til mat

Noen av de fattigste i Norge har 46 kroner dagen til mat.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett å klare seg med 46 kroner dagen til mat. Noen må godta enda mindre, ifølge Georg Rønning i Fattig-Norge.

Full middag for 40 kroner

Han mener at statens standardsatser til livsopphold er urettferdige overfor en gruppe mennesker som har falt gjennom i Velferds-Norge.

Enda mer urettferdig er det at kommunene har ulik praksis når det gjelder å beregne støttesatsene.

Livsoppholdssatsene varierer med 116 prosent fra Ullensvang til Karasjok. Satsene er ikke justert for lønns- og prisvekst. Med samme lønns- og prisvekst som uføretrygden, skulle statens veiledende sats til livsopphold i dag ha vært 7.188 kroner måneden i Ullensvang, men den er bare 3.600 kroner.

Planlegg økonomien: Sett opp budsjett her

Uten medmenneskelighet

Fattig-Norge flyttet nylig hovedkontoret sitt fra Gardermoen til Ålesund. Georg Rønning, som i mange år har stått på barrikadene for de fattigste i Norge som ulønnet sjef for kontoret, sier til NTB at årsaken først og fremst var at Fattig-Norge fikk svært mange henvendelser fra folk i Ålesund.

- Jeg bodde her i 1972 og 1973, og i tiden etterpå har det skjedd noe med menneskene her i byen. Det finnes ikke medmenneskelighet igjen. Sosialhjelpmottakerne i byen er blitt salderingspost. De 14 siste årene har Ålesund ikke respektert sosialhjelpsatsene. Så vi har mye å rydde opp i, sier Rønning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer