1000 kr seddel utgår

4,7 milliarder snart ugyldige

14. november er siste frist for å bruke de gamle 1000-kronesedlene før de blir ugyldige.

NEI I BUTIKKEN: 14. november blir de gamle 1000-kronesedlene ugyldige - og du får ikke lenger bruke dem i butikkene etter denne datoen. I oktober var det fremdeles 4,7 millioner sedler der ute av den gamle typen - som tilsvarer 4,7 milliarder kroner. Foto: Kristin Sørdal. Video: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ett år siden, den 14. november i fjor, kom den nye 1000-kroneseddelen. 1000-lappen var sistemann i rekka av nye sedler fra Norges Bank.

De gamle sedlene har vært i sirkulasjon i ett år etter lanseringen av nye sedler - men nå er det snart slutt. 14. november utgår de gamle 1000-lappene.

Det betyr at siste dag for å bruke de gamle sedlene i butikk, er 14. november. Deretter er de ugyldige som betalingsmiddel.

Men det er fremdeles mange sedler av den gamle typen i omløp:

Ifølge Norges Bank var det i slutten av oktober fortsatt 4,7 millioner gamle 1000-kronesedler ute, som i verdier tilsvarer 4,7 milliarder kroner.

- Norges Bank oppfordrer publikum til å bruke den gamle 1000-kroneseddelen eller sette den inn i banken før 14. november, sier Leif Veggum, direktør for kontante betalingsmidler i Norges Bank.

Dette kan du gjøre med sedlene

Veggum sier videre at dersom du er usikker på hvor bankinnskudd kan gjøres, kan du kontakte din bankforbindelse.

- Får du ikke gjort det, eller har nylig utgåtte sedler i andre valører, kan de veksles inn gebyrfritt hos Norges Bank i ti år etter at de gikk ut av sirkulasjon, sier Veggum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer