49 prosent går tomme før lønningsdag

Med budsjett og regningskonto får du kontroll på økonomien.

RAKA FANT: Går du tom hver måned, kan betalingsproblemer vente rundt neste sving.  Foto: PER ERVLAND/OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RAKA FANT: Går du tom hver måned, kan betalingsproblemer vente rundt neste sving. Foto: PER ERVLAND/OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse utført av Norstat på vegne av Storebrand, viser at annenhver nordmann ofte eller av og til går tom for penger før neste lønning. Ni prosent går ofte tomme for penger før neste lønnsutbetaling, mens 40 prosent gjør det av og til.

Det er unge under 30 år og personer i alderen 30 til 39 år som oftest mangler penger. Hele 64 prosent av alle i 30-årene opplever å gå tomme.

LES OGSÅ: Studenter sløser aller mest

Ikke godkjent

Denne journalisten har vanligvis god kontroll på økonomien, men i det siste har det tydeligvis sklidd litt ut. Før helga fikk jeg skrekkbeskjeden «ikke godkjent» da jeg skulle betale 34 kroner i kiosken. Og enda var det en hel uke til lønn.

Moralen er altså (også for en økonomijournalist) at gjennomgang av økonomien er noe man bør gjøre med jevne mellomrom. I tillegg til å sjekke priser på bank, forsikring og strøm for å spare noen tusenlapper årlig, er det lurt å se nøye gjennom kontoutskriften.

For min del nærmest lyste synderen mot meg da jeg tok meg en tur i nettbanken: Kafebesøk, kafebesøk, kafebesøk. I min permisjon med tvillinger har forbruksmønsteret tydeligvis hatt en litt annen profil, enn når jeg har travle dager på jobb. En femtilapp her og en hundrelapp der blir fort mange tusenlapper i løpet av et år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer