5-års reklamasjon på mobilen

Nokia har akseptert en prinsippavgjørelse som falt før jul: Resultatet er at du har fem års reklamasjon på mobilen din. I tillegg kan du nå gå rett på produsenten om butikken er kjip.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Forbrukerrådets nettsted slo Forbrukertvistutvalget fast to viktige poeng i en avgjørelse rett før jul:Du kan klage på utenlandske mobilprodusenter i Norge, etter de norske reglene,

og ikke minst;

tidligere praksis om at det er 5 års reklamasjonstid på mobiltelefoner ble fulgt nok en gang.Avgjørelsen er viktig fordi de norske importørene og deres forhandlernett lenge har stått knallhardt på at reklamasjonstiden kun har vært to år.

For alle kunder som har påberopt seg reklamasjonsreglene i Forbrukerkjøpsloven etter å ha hatt produktet i 3 år, har dette selvsagt vært lite gunstig. Senest i september 2004 kritiserte for eksempel Forbrukerrådet EE-bransjens såkalte mobilvettregler, som påsto at reklamasjonstiden på mobiltelefoner bare var 2 år.

Merk: Ikke glem det prinsipielle skillet mellom reklamasjon og garanti.

Et meget viktig poeng her er at Nokia har valgt å ikke bringe denne prinsipielle avgjørelsen videre til Tingretten, ankefristen har altså gått ut, noe som betyr at avgjørelsen nå er rettskraftig.

Og det betyr...

- Det ser med dette ut som at Nokia har tatt våre og Forbrukertvistutvalgets synspunkter til etterretning, sier juridisk rådgiver Vivian Mikalsen fra Forbrukerrådet til Forbrukerrapporten, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer