5 middager under 500 kalorier

Ferdige på under halvtimen.

Sunn og god middag for hele familien trenger ikke være vanskelig. Foto: Colourbox
Sunn og god middag for hele familien trenger ikke være vanskelig. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har hektiske hverdager, men det er ikke nødvendig å gå i fast food-fella av den grunn.

McBarnemat eller helsekost?

Her får du oppskriftene på fem kjappe, enkle og sunne middagsretter som kan gjøre hverdagen til en fest.

Rettene er komponert av kokkene på helsenettstedet Prevention.

Grillet kveite med tapenade av soltørkede tomater

Du trenger:

  • 1 desiliter hakkede soltørkede tomater
  • 3 finhakkede store svarte oliven (uten stein)
  • 1 spiseskje finhakkede kapers
  • 1 spiseskje finhakket rød løk
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 450 gram kveite
  • 1 1/2 spiseskje olivenolje
  • 1/4 spiseskje salt
  • 1/4 spiseskje grovmalt svart pepper
Dette gjør du:Tapenaden: Bland tomater, oliven, kapers, løk og eddik i en bolle.Kveita: Sett ovnsgrillen på 250 grader. Pensle fisken med olivenolje og dryss salt og pepper over. La det stå under grillen i 6 til 10 minutter, snu fisken én gang underveis.

Legg fisken på tallerkenen og tøm tapenaden over. Ferdig!

Dette gjør deg feit

Kyllingchili med svarte bønner

Du trenger:

  • 340 gram kyllingfilet skåret i terninger
  • 2 pressede hvitløksfedd
  • 2-3 bokser hermetiske tomater
  • 3 desiliter kokte svarte bønner (fås kjøpt ferdig på boks)
  • 2,5 desiliter grovhakket løk
  • 2,5 desiliter skivet selleri
  • 2,5 desiliter hakket grønn paprika
  • 1 frøfri hakket jalapenopepper
  • 4 spiseskjeer mildt chilipulver
  • 1/2 spiseskje tørket oregano
  • 200 gram gul squash, skåret i tynne skiver
Dette gjør du:Varm litt olje i en gryte og surr kylling og hvitløk sammen i cirka tre minutter, til kyllingen er lett brunet.Tilsett tomater, bønner, løk, selleri, paprika, jalapeno, chilipulver og oregano. Kok opp og senk varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 15 minutter. Rør av og til. Tilsett squashen. Sett på lokk og la det småkoke i 10 minutter, til squashen er mør. Servér!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer