5 store skilsmissetabber

Hvordan skille seg uten å dra barna inn i et følelseshelvete? Her er rådene.

Rundt 9.000 barn blir berørt av skilsmisse hver år. Foto: Colourbox.com
Rundt 9.000 barn blir berørt av skilsmisse hver år. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor endte 10.200 ekteskap med skilsmisser, og 11.700 par ble separert.

Rundt 9.000 barn blir berørt av skilsmisse hver år. I 56 prosent av tilfellene er barn under 18 år involvert, ifølge ungdomsportalen Daria.

- Det ryker etter to årDette dreper forholdet ditt

Mange av disse barna må fungere som fredsmeglere mellom mor og far, når de selv sørger over å ha mistet en forelder. Og andre barn må passe på en mor eller far som helt plutselig ikke klarer å takle hverdagen mer.

Barnas vonde sår fra skilsmissen kan bli dratt med inn i voksenlivet. Og dette er sår de egentlig skulle ha vært foruten.

Men det er mulig å forhindre dette. Alt som skal til er en smule kontroll over egen oppførsel og atferd før skilsmissepapirene arkiveres for godt.

Familieterapeut og skilsmisseekspert M. Gary Neuman, som blant annet har skrevet boken Helping your kids cope with divorce, har fem punkter foreldre bør ta hensyn til, ifølge WebMB.

Utroskap ligger i genene

1. Ikke gjør barnet til en budbringer

Mange foreldre prøver å opprettholde kommunikasjonen med den andre parten gjennom barna. Det fører til unødvendig følelsesmessig stress for barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer