Guide til å bytte mobilabonnement

5 ting du må vite når du bytter abonnement

Det kan ta tid å finne det nye, og det kan ta tid å komme seg ut av det gamle.

MANGE VALG: Det er fort gjort å glemme hvor mange mobilabonnement som faktisk finnes der ute. Å finne det riktige kan være vanskelig, og selve byttet kan også by på utfordringer. Men jo mer du vet, jo lettere er det. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MANGE VALG: Det er fort gjort å glemme hvor mange mobilabonnement som faktisk finnes der ute. Å finne det riktige kan være vanskelig, og selve byttet kan også by på utfordringer. Men jo mer du vet, jo lettere er det. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange vil få seg en smell på mobilregningen i sommer.

Kanskje du syntes det var lurt å dele nettet fra mobilen til PC-en på hytta – bare for å oppdage at datakvoten din ikke var stor nok til den slags. Kanskje du trodde du hadde fri roaming i USA – bare for å oppdage at abonnementet ditt kun har fri roaming i EØS.

Og kanskje konklusjonen blir at du bør se deg om etter et nytt mobilabonnement.

For det finnes mange av dem: Vår siste pristest hadde abonnementer fra 13 ulike operatører. Og hver av dem har minst fire abonnementer hver.

Å orientere seg i denne jungelen er vanskelig. Og det å bytte abonnement er ikke fullt så enkelt som operatørene gjerne vil at du skal tro.

Her er 5 punkter du må vite om, som forhåpentligvis gjør jobben litt enklere.

#1: Velg riktig mobilabonnement

Det er datatrafikken du betaler for, målt i antall gigabyte (GB) du kan bruke i måneden. Fri bruk av tale, SMS og MMS inngår praktisk talt alltid i månedsprisen. Alle har fri fart. Og de aller fleste har «datarulling».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer