5 tips mot tørr vinterhud

Publisert
Sist oppdatert

5 tips mot tørr vinterhud
Vinterhud er tørr hud. Med lavere temperatur og luftfuktighet følger ofte kløende og ”vissen” hud, men med våre enkle triks kan du beskytte deg selv og gi huden kraften tilbake.

1. Ta varme bad, ikke glovarme
Når du kommer inn fra kulden er det fristende å ta et skikkelig varmt bad eller en dusj, men det kommer huden din til å få lide for. Glovarmt vann får fuktigheten til å prelle av huden din. Skru ned temperaturen litt eller kutt ned tiden for å kompensere. Ekspertene sier at en dusj på under 10 minutter er anbefalt.

2. Bruk en mild såpe
Unngå antibakterielle og sterkt parfymerte såper. Ikke vask ansiktet ditt om morgenen. Og vaske ansiktet om kvelden er godt nok for å vaske vekk urenheter uten å tørke ut huden.

3. Bruk fuktighetskrem mens huden er fuktig
Dette gjelder både hendene dine og ansiktet ditt. Å bruke fuktighetskrem mens huden er fuktig vil hjelpe til å stenge fuktigheten inne. Hvis hendene dine blir spesielt tørre på vinteren; ha en fuktighetskrem stående ved vasken og bruk den hver gang du vasker hendene.

4. Beskytt huden utendørs
Dekk deg til så mye du kan. Hansker, skjerf og hatter vil holde deg varm, og det vil huden din takke deg for. Ikke glem at huden din også er utsatt for solskader om vinteren.

5. Plei huden innenfra
Drikk masse vann, spis sunt og kutt ned på sigarettene.

Mozon.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer