5 vintertips for huden

Publisert
Sist oppdatert

5 vintertips for huden
Med vinterkulda kommer også problemer med tørr og sprukken hud for mange nordmenn. Les de viktigste rådene her:

Når gradestokken faller under nullpunktet skjer det ting med huden din. Vind og kulde fører til tørr og mer irritert hud for de fleste av oss.

Det er særlig er ansikt og hender som om vinteren er utsatt for hudproblemer. Men om du følger våre råd kan du overleve vinteren uten sprukne lepper og rød nese:

1. Ta varme bad, ikke glovarme
Når du kommer inn fra kulden er det fristende å ta et skikkelig varmt bad eller en dusj, men det kommer huden din til å få lide for. Glovarmt vann får fuktigheten til å prelle av huden din. Skru ned temperaturen litt eller kutt ned tiden for å kompensere. Ekspertene sier at en dusj på under 10 minutter er anbefalt.

2. Bruk en mild såpe
Unngå antibakterielle og sterkt parfymerte såper. Ikke vask ansiktet ditt om morgenen. Og vaske ansiktet om kvelden er godt nok for å vaske vekk urenheter uten å tørke ut huden.

3. Bruk fuktighetskrem mens huden er fuktig
Dette gjelder både hendene dine og ansiktet ditt. Å bruke fuktighetskrem mens huden er fuktig vil hjelpe til å stenge fuktigheten inne. Hvis hendene dine blir spesielt tørre på vinteren; ha en fuktighetskrem stående ved vasken og bruk den hver gang du vasker hendene.

4. Beskytt huden utendørs
Dekk deg til så mye du kan. Hansker, skjerf og hatter vil holde deg varm, og det vil huden din takke deg for. Ikke glem at huden din også er utsatt for solskader om vinteren.

5. Ta vare på leppene
Selv om det er vinter er det jo fortsatt lov å kysse. Men myke lepper kommer ikke av seg selv med tyve blå grader utenfor døren. Hemmeligheten ligger i en god leppepomade som du bruker regelmessig. Unngå å fukte leppene med tungen, i kulda gjør dette bare vondt verre.

Mozon 13.11.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer