Leveringspliktig strøm

50 000 kan få billigere strøm

Reguleringsmyndigheten for energi tar nå til orde for å endre praksisen rundt «ventestrøm».

VENTESTRØM: Det kan bli dyrt å stå uten strømleverandør og man havner på leveringspliktig strøm. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VENTESTRØM: Det kan bli dyrt å stå uten strømleverandør og man havner på leveringspliktig strøm. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Dersom man ikke har kontrakt med et strømselskap, må nettselskapet allikevel levere strøm til boligen – såkalt leveringspliktig strøm, eller «ventestrøm» på folkemunne.

Vi skal bare ei uke tilbake i DinSides arkiv for å finne en artikkel om ventestrøm, som kan bli en dyr strømfelle – særlig etter at seks uker har passert:

Kan bli dyrt

Slik ordningen fungerer i dag kan nettselskapene ta et påslag på inntil 6 øre per kWt over spotprisen de første seks ukene, før de deretter står friere til å øke prisen ytterligere.

Enkelte nettselskap legger på så mye som 25 øre per kWt på spotprisen når de seks ukene har passert, og da blir strømmen ekstra dyr, selv om det riktignok kan oppleves som en dråpe i havet med strømprisene vi har for tiden.

Vil endre forskriften

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) tar nå til orde for å endre ordningen med leveringspliktig strøm.

I et høringsnotat poengterer myndigheten en økt risiko for at kunder med betalingsproblemer blir sagt opp av sine kraftleverandører og derfor havner på leveringspliktig strømleveranse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.