50-åringer fornøyde med sexlivet

Menn i femtiårene har et mer tilfredsstillende sexliv enn menn i tredveårene, viser en ny norsk undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Kun tyveåringene hevdet å være mer fornøyd med sexlivet enn femtiåringene.

- Vi er overrasket over at evnen til at funksjonen går ned, mens tilfredsheten er såpass høy for menn i femtiårene, sier forskningssjef Sophie Fosså ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet til Mozon.no

Ikke dårligereStudien er et samarbeid mellom forskere ved Radiumhospitalet i Norge og Harvard Medical school i USA. USA, og ble nylig publisert i British Journal of Urology.

- Sex blir ikke dårligere selv om man er gammel, forteller Fosså.

Menn i 50-årene rater sex-livet sitt overraskende høyt. I gjennomsnitt scorer de 2,77 på sex-skalaen til forskerne. Det er nesten like mye som 20-åringene, som havner på et lykkelig 2,79.

Resten av mannfolka må ta til takke med dårligere sexliv. Menn i 30-årene scoret 2,55 på skalaen, mens menn i 40-årene er litt mer fornøyde, her lå gjennomsnittet på 2,71.

Etter 59 går det dessverre bare nedover for mannfolka. 70-åringer flest tar til takke med 2,14 på sex-skalaen til forskerne.

Dårligere prestasjonDen norske undersøkelsen viser at på et punkt blir det mørkere med alderen. Den seksuelle funksjon, går nedover med prestasjonsnivået jo eldre mannen blir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer