5000 nordmenn i faresonen

Denne slankepillen kan gi alvorlige bivirkninger.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vurdert slankepillen Acomplia har de europeiske legemiddelmyndighetene (EMEA) kommet frem til at risikoen ved å ta pillene er langt høyere enn fordelene.

- Virkningen av slankepillen Acomplia er mindre enn antatt og jeg råder folk som bruker denne pillen å oppsøke legen sin for å få vurdert ny behandling. Vi har to andre godkjente slankepiller, Xenical og Reductil, som kan foreskrives til overvektige, sier avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til DinSide Helse.

Riskoen for psykiatriske lidelser er fordoblet hos pasienter som bruker Acomplia sammenlignet med placebo. I dag behandles drøyt 5.000 norske pasienter med dette legemiddelet.

Les også: Denne maten gjør deg slank

Alvorlige bivirkningerEtter at pillene kom på markedet i 2006 har det kommet en rekke rapporter om økning i alvorlige psykiske lidelser, samt flere selvmord. I tillegg begikk fem personer som var med i en studie med pillen selvmord i juni og august i år. I gruppen som fikk placebo ble det meldt om ett selvmord. Totalt deltok 36.000 personer i studien.

Etter å ha gjennomgått all tilgjengelig dokumentasjon om produktet, mener EMEA at alvorlige psykiatriske lidelser kan være langt mer vanlig ved bruk av medisinen enn man antok da legemiddelet ble godkjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer